Matematik

Reducering, regneregel

04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er ikke lige sikker på hvordan jeg reducere følgende ligning yderligere:

√((4rh2) - 3r2h2 )  / h

Er det en godt at gøre følgende og regne videre fra det? Det er medhensyn til at finde grænseværdien h→0+

√((4rh2) - 3r2h2 ) * √((4rh2) + 3r2h2 )   / h * √((4rh2) + 3r2h2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt h2 uden for kvadratroden

√((4rh2) - 3r2h2 )  / h = |h| · √(4r - 3r2) / h = √(4r - 3r2) , hvis h > 0 .

Man benytter, at  √(h2) = |h| .

I øvrigt er det ikke en ligning, men et udtryk.


Svar #2
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#1

Hvorfor kan man det? Er det fordi ((4rh2) - 3r2h2)1/2   / h, og hvad så her fra? Jeg kan ikke rigtigt se hvilken regneregelen der bliver brugt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

h2 er en faktor i begge led under kvadratroden. Derfor er

√((4rh2) - 3r2h2 ) = √( h2·(4r -3r2) ) = √(h2) · √(4r - 3r2) = |h| · √(4r - 3r2)

Når h > 0 , er |h| = h .


Svar #4
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#3

Tusind tak endnu engang. Jeg er evig taknemlig, det er utroligt hvor meget man kan lære.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Og husk, at du har KUN med en LIGNING at gøre, hvis der findes et LIGHEDSTEGN.

Ellers er det et UDTRYK

:-)


Skriv et svar til: Reducering, regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.