Matematik

differentiation

05. oktober 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan f(x)=x2+√x omskrives til f'(x)=5/2x·√x ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2013 af peter lind

Det kan det ikke. Har du skrevet det korrekt op ?


Svar #2
05. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Hov, nej.
Prøver lige igen:

Hvordan kan f(x)=x2·√x omskrives til f'(x)=5/2x·√x ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon

          f(x) = x2+(1/2) = x5/2

          f '(x) = (5/2)·x3/2 = (5/2)·x(2/2)+(1/2) = (5/2)·x•x1/2  = (5/2)·x•√(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2013 af peter lind

brug at kvrod(x) = x½ og reglen om differentiation af en potens

alternativt brug reglen om differentiation af et produkt


Svar #5
05. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Mange tak Peter Lind og mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2013 af mathon

eller for x≥0
                                                 1                                    √(x)
           f '(x) = 2x • √(x) + x2 • -------  =  2x • √(x) + x2 • ---------  =  2x•√(x) + (1/2)x√(x) =  (5/2)x√(x)
                                              2√(x)                                 2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

To af mellemregningerne i #6 kræver x > 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2013 af mathon

#7
     …ja selvfølgelig!


Svar #9
06. oktober 2013 af inddd (Slettet)

#6
 

eller for x≥0
                                                 1                                    √(x)
           f '(x) = 2x • √(x) + x2 • -------  =  2x • √(x) + x2 • ---------  =  2x•√(x) + (1/2)x√(x) =  (5/2)x√(x)
                                              2√(x)                                 2x

Kan du uddybe denne metode?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2013 af mathon

skal være

eller for x>0
                                                
1                                    √(x)
           f '(x) = 2x • √(x) + x2 • -------  =  2x • √(x) + x2 • ---------  =  2x•√(x) + (1/2)x√(x) =  (5/2)x√(x)
                                              2√(x)                                 2x

.

            2x•√(x) + (1/2)•x•√(x) = (2+(1/2))•x√(x) = ((4/2)+(1/2))•x√(x) = (5/2)x√(x)


Svar #11
06. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Jeg kan se, at du bruger produktreglen, men hvordan bliver x2 · √x/2x til 1/2x·√x ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2013 af mathon


                     x•x•√(x)     x•√(x)    1
                    ----------- = -------- = --- • x•√(x)
                         2•x           2         2


Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.