Matematik

Hjemmeopgavehjælp

27. oktober 2003 af PLS (Slettet)
Kære Studi
Jeg har en opgave jeg overhovedet ikke kan få til at hænge sammen, der står:

Bestem y udtrykt ved x ud fra ligningen 2xy = x^3 + x + 3y

Jeg syntes det er underligt med to ukendte størrelser (x og y) i samme ligning….

Derudover vil jeg gerne vide noget med hensyn til en anden opgave, når der står ”gør rede for….” eksempelvis (2)/((x-3)(x-2) = (2/(x-3)) + (-2/x-2)). Hvad er det så præcist man skal.

Jeg regner godt med at jeg kan tillade mig at stille to spørgsmål i et indlæg, da det skulle være nemt lige at redegøre for svaret, hvis man kender det.

På forhånd tak…

Svar #1
27. oktober 2003 af PLS (Slettet)

Er der virkelig ingen, som vil hjælpe mig med denne her opgave...

Jeg ville virkelig blive meget glad!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2003 af Jean

Ad 1) Isoler y. Betragt x som et fast tal hvis det hjælper dig!

Ad 2) Her skal du bruge dine regneregler fra at komme fra venstre side til højre. (måske er det lettere at starte på venstre side, rækkefølgen er ligegyldig, det er jo =-tegn.

Svar #3
27. oktober 2003 af PLS (Slettet)

1) Dvs. at resultat f.eks. kan blive y= 5x?

2) Jeg vil bare gerne vide hvad selve sætningen "gør rede for..." skal jeg så bare regne den?


Svar #4
27. oktober 2003 af PLS (Slettet)

1) Dvs. at resultat f.eks. kan blive y= 5x?

2) Jeg vil bare gerne vide hvad selve sætningen "gør rede for..." skal jeg så bare regne den?


Svar #5
27. oktober 2003 af PLS (Slettet)

Ups, den blev sat ind en gang for meget...!

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2003 af Jean

Ad 1) Ja, men det bliver ikke y=5x

Ad 2) Tja du skal vise at det der står er rigtigt, hvilket du gør ved at starte fra den ene side og så komme til den anden side.

Svar #7
27. oktober 2003 af PLS (Slettet)

2) Det vil sige at man skal bruge regnereglerne, og så regne det ud. Vil du ikke sige facit, så jeg til den tid ved om jeg har regnet rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2003 af Jean

Jo, facit står der sådan set allerede :)

Altså skriv op

2/(x-3) + -2/(x-2) og begynd at sæt på fælles brøkstreg osv. Du skal få det til at blive lig med (2)/((x-3)(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

du skal få y til at stå alene på den ene side af lighedstegnet og alt "det andet" på den anden side.
Start med at trække 3y fra på begge sider:
2xy - 3y = x^3 + x sæt så y udenfor en parantes:
y*(2x - 3) = x^3 + x divider så med (2x - 3) på begge sider.

I den anden opgave skal du "bare" reducere det der står på højre side af lighedstegnet og få samme resultat som står på venstre side...

Skriv et svar til: Hjemmeopgavehjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.