Kemi

Vant hoff

05. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg er gået i stå med den sidste opgave i kemi spm. ser således ud:

Consider an aqueous 1.00 mol kg-1 solution of Na3PO4, a compound with useful detergent properties. Calculate the boiling point of the solution assuming that:
(a) it does not ionise at all in solution

Svar : 

ΔT_(opl.)= ΔT_f + ?T_vand=1,86 K+373,15 K
 ΔT_(opl.)=375,01 K

(b) the van't Hoff factor for Na3PO4 reflects 100 % dissociation into its ions.

Svar

ΔT_(opl.)= ΔT_f + ?T_vand=7,44 K+373,15 K
 ΔT_(opl.)=380,59 K

The 1.00 mol kg-1 solution boils at 100.83 oC at 1.0 x 105 Pa.                               

(c) Calculate the van't Hoff factor for the solute in this solution.

Her er jeg lost.Skal jeg bruge formelen for osmotisk tryk?ALtså

π=C*R*T og isoler C som vant Hoff factor? 


Svar #1
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Nogen som kan hjælppeee? Er virkelig lost.


Svar #2
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

pls??


Skriv et svar til: Vant hoff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.