Matematik

Ligning for en tangent ud fra hældning

06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Sidder med en matematik opgave der lyder:

En funktion er givet ved f(x)=2x^2+3^x
Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der har hældningen 2.

Jeg er helt lost i den her opgave. Er der nogle der kan hjælpe?


På forhånd, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

Hvordan lyder tangentligningen for f(x) i (xo,yo) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af mathon

…af den kan du se, hvad du mangler oplysning om, for at komme videre.


Svar #3
06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet)

y = f(x0)+f´(x0)(x-x0)

Men jeg har jo ikke nogen af delene? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af mathon

hvad betyder:
                         "…til grafen for f den tangent, der har hældningen 2." ?


Svar #5
06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet)

at man har a, der er 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af mathon


                      Hvordan er a relateret til f '(xo) ?


Svar #7
06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet)

Det er den samme værdi? Jeg aner det virkelig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af mathon

nemlig
                  a = 2 = f '(xo)   hvoraf xo kan beregnes.


Svar #9
06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet)

Ah, 

Så er det her rigtig udregnet:

x0=f'(x)=0.17

f(0.17)=1.26

y=1.12+2(x-0.16)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2013 af mathon


            f '(xo) = 4xo + ln(3)•3xo = 2

                        xo = 0,169229   

                        f(xo) = 1,2616


Svar #11
06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet)

så den kommer til at hedde:

y = 1.26 + 2(x-0.16)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2013 af mathon

         y = 2x + 0,923141


Svar #13
06. oktober 2013 af amaliehojer (Slettet)

Super, tak :D


Skriv et svar til: Ligning for en tangent ud fra hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.