Matematik

parabel ligning: bestem den værdi af b

06. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvor parablen og linjen har netop ét fælles værdi

Ligningen y=x2+2x+2

_______________________________________________________________________

Nogle der har forslag til at løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon


           Skriv den nøjagtige ligning for både parabel og linje.


Svar #2
06. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

-x+b har den rette linje


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Løs x+ 2x + 2 = -x + b

x2 + 3x + (2 - b) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af mathon

"…parablen og linjen har netop ét fælles punkt"
betyder at linjen
                            g(x) = y = -x + b   er tangent til parablen  f(x) = y = x2+2x+2

   hvoraf
                            f '(xo) = 2xo + 2 = -1

                            yo = f(xo)…

                           


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Ja, #4 har ret. Glem det jeg har skrevet.


Skriv et svar til: parabel ligning: bestem den værdi af b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.