Matematik

Explicit

06. oktober 2013 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde det eksplicitte udtryk for en funktion, men kan ikke rigtig finde hoved og hale idet. Er der nogen af der villig til at hjælpe her. Og derudover hvad vil det sige at man finder det det explicitte udtryk for en funktion? 

Se vedhæftet fil:

Det er opg g jeg hentyder til i den vedhæftede fil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af peter lind

Det betyder blot at du skal finde et funktionsudtryk for den inverse funktion. Explicit står som modsætning til bare at angiver for eks. f(x). Det skal angives konkret som for eks x2+3, 3*sin(2x) og lignende


Svar #2
06. oktober 2013 af Ibo199 (Slettet)

Okay, men hvordan kan jeg så finde den explicitte funktion for f^-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af peter lind

Du har  formodentlig fået opgivet funktionen på formen y = f(x), hvor f(x) er et eller andet udtryk i x. Isoler x i denne ligning så du får x=g(y)  g(y) er så den inverse til f(x)


Svar #4
06. oktober 2013 af Ibo199 (Slettet)

Ok, jeg kommer frem til at den explicitte funktion for f^-1:

f^-1(x)=1/4x^2+3/4

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af peter lind

Det ved jeg ikke. Jeg kender ikke f(x)


Svar #6
06. oktober 2013 af Ibo199 (Slettet)

f(x)= kvadratrod(4x-3)


Skriv et svar til: Explicit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.