Matematik

Bestemmelse af skæringspunkter med akserne, for en parabel..

06. oktober 2013 af arissen (Slettet)

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave:

1.057

I et koordinatsystem er en parabel  bestemt ved

y=2x^2+5x-6

Beregn koordinatsystemet til hvert af  skæringspunkter med koordinatsystemets akser.

Kan jeg starte med at beregne diskriminanten og så finde de to rødder, så har jeg jo skærringspunkterne med x-aksen.??

For at finde skærringen med y-aksen er vi så ude i noget med at bruge toppunktsformlen(Tp=-b/2a, -d/4a)??

Eller er jeg helt galt på den??

På forhånd tak! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

Beregn koordinaterne til hvert af skæringspunkterne med koordinatsystemets akser.

    skæring med x-aksen
                                           løs
                                                    y = 2x2+ 5x - 6  og  y = 0

    skæring med y-aksen
                                           løs
                                                    y = 2x2+ 5x - 6  og  x = 0


Svar #2
06. oktober 2013 af arissen (Slettet)

Når jeg sætter y=0, får jeg så to løsninger fordi den indeholder et led i anden? :-) Kan jeg gøre det på den måde jeg skrev? Eller vil det give forkerte resultater? :-)


Skriv et svar til: Bestemmelse af skæringspunkter med akserne, for en parabel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.