Matematik

hjælp Maths

06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem linjeerne l  og m.
a)     l: (x,y)=(0,3)+ t * (-1,2)
       m: (x,y)= (-4,-3)+t *(0,6)   t∈ R
----------------------------------------------------------------

b) l: (x,y)=(-1,-5)+ t * (3,1)
   m: 4x+3y-5=0  t∈ R
S
varet for a i bogen er (-4,11) og svaret for b er (19/5, 17/5)
Jeg ved det ikke hvorfor jeg ikke kan løse opgaven.

Håber, at nogen af Jer kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

          l: (x,y)=(0,3) + t • (-1,2)
          m: (x,y)= (-4,-3) + s • (0,6)   t ∈ R

         m:   x = -4    som indsat i

          l: (x,y)=(0,3) + t • (-1,2)
giver
          x = -4 = 0 - t

          t = 4


Svar #2
06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

I bogen står at (x,y)=(-4,11)


Skriv et svar til: hjælp Maths

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.