Kemi

Molalitet-Molaritet

06. oktober 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan omregens 1 mol * kg-1 til molær? Stoffet er Natriumphosfat: Na3PO4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af AngelOneOne

n = (m / M)

n = stofmængden i mol
m = massen i g
M = molmassen i g/mol

Så er det bare at bytte rundt, så du får den værdi du ønsker på den rigtige side af lighedstegnet.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af mathon


                 …du skal kende opløsningens densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

molalitet = stofmængde af det opløste stof / masse af opløsningsmidlet

molaritet = stofmængde af det opløste stof / volumen af blanding

Hvis vi antager, at rumfanget af den færdige blanding er det samme som for opløsningsmidlet, så kan du gange molaliteten med densiteten af opløsningsmidlet for at få molariteten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Så man kan ikke blot 1 mol * kg-1*10^3 = 1,0*10^3 mol*L-1= 1 *10^3 M?


Svar #5
06. oktober 2013 af shafaifer (Slettet)

Til alle svar #

Na3PO4 er opløst i vand, så groft sagt er b = c, ikke sandt? Molalitet = Molaritet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

aner det ikke, skal bruge molarittetten til at finde vant hoff factoren vha. osmostisk tryk


Skriv et svar til: Molalitet-Molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.