Matematik

Identitetspermutation

06. oktober 2013 af jensimone (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en permutation p = (4,3,5,1,2,6) af A = {1,2,3,4,5,6} og skal finde det mindst mulige naturlige tal n, så pn = 1A . Jeg synes ikke jeg på nogen måde kan få identitetspermutationen frem. Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2013 af oppenede

Skriv p med disjukte cykler. Derefter er n=mfm(a1,a2...aN), hvor er a1 til aN er længden af de disjunkte cykler


Svar #2
06. oktober 2013 af jensimone (Slettet)

Hvad er mfm? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af oppenede

Mindste fælles multiplum


Svar #4
06. oktober 2013 af jensimone (Slettet)

Bare glem ovenstående..Jeg gætter på mindste fælles multiplum. 


Skriv et svar til: Identitetspermutation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.