Matematik

Find en forskrift

06. oktober 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt aftagende funktion f, oplyses der, at f går igennem punktet P(3,100) og at halveringskonstanten er 47. Find en forskrift for f. 

Hvordan løser jeg denne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

           
                              y(x) = b • (1/2)x/X1/2 = b • ((1/2)1/X1/2)x     hvor X1/2 er halveringskonstanten

                              y(x) = b • (1/2)x/X1/2 = b • ((1/2)1/47)x gennem P(3,100) …

                             


Svar #2
06. oktober 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet)

hmmm Jeg forstår. Men noget jeg ikke er med på. Hvad gør jeg ved B? denne er jo ikke oplyst. 

Men har fanget konseptet med x1/2 og selve formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

                            y(3) = 100 = b • 0,985363

                                       b = 100 / 0,985363 = 104,524


Skriv et svar til: Find en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.