Kemi

methanol

06. oktober 2013 af Mulii (Slettet)

HEY! 

Er der nogle som kan hjælpe mig med de nedenstående spørsmål? 

Forbrændingen af methanol har følgende reaktionsskema:

2 CH3OH   +   3 O2   →   2 CO2   +   4 H2O

Er reaktionsskemaet afstemt korrekt? Begrund svaret.
Beregn masserne af de øvrige stoffer i reaktionen, når der afbrændes 50,0 gram methanol (CH3OH)

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

              CH3OH       +       3 O2       --->        2 CO2       +       4 H2O
m           50 g
M           32,042 g/mol
n            1,56 mol         3•(1,56 mol)         2•(1,56 mol)        4•(1,56 mol)  

.....

            m(O2) = 3•(1,56 mol)•(31,999 g/mol)

            m(CO2) = 2•(1,56 mol)•(44,010 g/mol)

            m(H2O) = 2•(1,56 mol)•(18,015 g/mol)


Skriv et svar til: methanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.