Matematik

Funktionsforskrift.. hjælp haster

06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave 5.3 i vedhæftede billede: 

Opstil en funktionsforskrift, der viser sammenhængen mellem det antal minutter, kglem har smeltet og kuglens diameter i millimeter. 

Funktion V, ses også nedenunder opgaven i teksten. 

Er det rigtigt hvad jeg gør: V(0)=4/3*π* (26,1-1,0*0)^3.

Eller hvordan kan man opstille funktionsforskriften korrekt. 

På forhånd tusind, tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du har ikke vedhæftet noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af peter lind

Der er ikke vedhæftet noget billede


Svar #3
06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld. den er her... 

Håber på jeres hjælp.. Inden det bliver for sent...

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Hvis du studerer tallene i tabellen, vil du se, at diameteren aftager med 1 mm hver gang, der er gået 5 min. Dvs. at hvert minut aftager den med 1/5 mm. Da diameteren er 53mm til at starte med, bliver forskriften:

D(t) = 53 - 1/5 * t


Svar #5
06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen. 

Opg. 5.4 på billedet. HVor stort er rumfanget af iskuglen ved forsøgets begyndelse.

Sådan har jeg gjort. Er det rigtigt? 

4/3*π*(26,1-1,0*0)^3= 77951,81 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Sæt t=0 og beregn V.


Svar #7
06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Hvad mener du? Undskyld forstår ikke, hvordan... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du har gjort det rigtigt. Du har sat t lig nul i formlen og fundet begyndelsesrumfanget.


Svar #9
06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Hvad skal jeg skrive istedet? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du skal ikke skrive noget istedet. Du har gjort det helt rigtigt.


Svar #11
06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Okay, så jeg skal ikke omformulere noget som du skrev tideligere? ... 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Nej, du skal ikke omformulere noget.


Svar #13
06. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Okay. Men mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Funktionsforskrift.. hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.