Matematik

Polynomier - hjælp!

06. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af B3+B4. Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

B3: Benyt toppunktsformlen for toppunktets koordinater. Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse 2.-gradsligningen f(x) = 0.

B4. Bestem fortegnet for konstanterne a, c og d for hvert af de viste 2.-gradspolynomiers graf.

Fortegnet for a viser hvilken vej grenene vender. Fortegnet for d giver information om antallet af skæringspunkter med x-aksen. c er y-koordinaten for skæringspunktet med y-aksen. 


Svar #2
07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg fortegnene i opgave B4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at se på graferne. Læs vejledningen i #1 og læs om det i bogen. For et 2.-gradspolynomium vender grenene opad, når a > 0, og grenene vender nedad når a < 0. 

Fortegnet for diskriminanten d fortæller om antallet af løsninger i 2.-gradsligningen f(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

B1

f(x)=2x2-3x+1 =2 (x - r1 )( x-r2 ) løs 2x2-3x+1=0 for at finde r1 og r2

eller udnyt af 2x2-3x+1 =(2x+a)(x+b) hvor a*b=1 og a+2b=-3

Du kan se om du har fundet den rigtige kombination ved at gange parenteserne med hinanden


Svar #5
07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet)

i B3 er jeg itvivl om hvordan jeg finder skæringerne med x-aksen :( help


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringen i #1. Man skal løse 2.-gradsligningen f(x) = 0 . Beregn diskriminant og benyt rodformlen.


Skriv et svar til: Polynomier - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.