Kemi

Styrkekonstanten!

07. oktober 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Hydrogencarbonation, HCO3-, har styrkeeksponenten pKs = 10,32.

    1. Beregn Ks(HCO3- ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af mathon

          
                      Ks(HCO3-) = 10-pKs = 10-10,32 M

......................

      -log(Ks) = pKs
       log(Ks) = -pKs
       Ks = 10-pKs

  


Svar #2
07. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Super tak.


Svar #3
07. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

 Jeg får Ks til at være 4,7863*10-11 er det rigtigt?

Når jeg så skal beregne Kb skal jeg så ikke sige:

Ks*Kb=Kv  -->  (1,7863*10-11)*Kb = (1,0*10-14)

            Kb = (1,0*10-14)/(4,7863*10-11) = 0,000209

Men virker det tal ikke forkert, burde det ikke give noget med *10 opløftet i noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af mathon

Ved 25ºC:     

     Ks er rigtig

             Kb = (1,0·10-14) / (4,7863·10-11) = 0,000209 = 2,09·10-4


Svar #5
07. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Ahh, selvfølgelig. Tak

Skriv et svar til: Styrkekonstanten!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.