Matematik

Målestoksforhold

07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, hvis 4cm på et kort er 20km i virkeligheden, hvordan skriver jeg så det som et målestoksforhold? Man kan vel ikke skrive 4:20, fordi det er cm og km?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2013 af mathon

        4 cm ≡ 20 000 m = 2 000 000 cm

                                      4 cm ≡ 20·105 

                                      1 cm ≡ 5·105

målestoksforholdet
er
                                      1 : 500 000
 

                                   


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

1cm på kortet svarer så til 5 km i virkeligheden. Du skal så regne 5km om til cm.


Svar #3
07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet)

Tak :):)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

4cm=20km

1cm=5km

5km=500m=500000cm

1:500.000


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

5km er ikke lig med 500m. Målestoksforholdet er allerede beregnet i #1.


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.