Kemi

kemi-Opløseligheden af Mg(OH)_2

08. oktober 2013 af Sarahh9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Opløseligheden af magnesiumhydroxid i vand ved standardbetingelserne er 9,8 mg/L.

Hvad er [Mg2+]  og [OH-]  i en vandig opløsning, der er i ligevægt med et bundfald af Mg(OH)2?  

(MW (Mg(OH)2) = 58,33 g/mol

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

                    Mg(OH)2 (s)     <----->     Mg2+ (aq)     +    2 OH- (aq)
Ligevægt                                              s                        2s                

...

opløseligheden
                          s•M = 9,8 mg/L = 0,0098 g/L

så må s være
                          s =   (0,0098 mg/L) / (58,320 g/mol) = 0,00018 M

Dvs.

          [Mg2+ ] = s = 0,00018 M

          [OH-] = 2s = 2•(0,0018 M)


Svar #2
08. oktober 2013 af Sarahh9 (Slettet)

1000 tak :D


Svar #3
08. oktober 2013 af Sarahh9 (Slettet)

Opgaven fortsættes, og kan ikke løse den :/ kan du også hjæple mig med den ?

d)    500 mL 0,02 M ammoniakopløsning tilsættes 0,01 mol Mg(NO3)2 , og der fortyndes til 1 L. Hvad er pH i opløsningen før en eventuel udfældning af Mg(OH)2?

Tak :)


Skriv et svar til: kemi-Opløseligheden af Mg(OH)_2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.