Kemi

Diprot

08. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Hej SP, nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Malonsyre, HOOC-CH2-COOH har Ka-værdierne 1,4 x 10-3 og 2,0 x 10-6

Bestem pH  0,100 M opløsning af malonsyre


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

Betragt malonsyre som en monoprot syre med pKa = -log(1,4•10-3) = 2,9.

 ... Lav pH-beregningerne som om det var en monoprot middelstærk syre


Svar #2
08. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Hvilken formel er det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

se


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af mathon

pKa = 2,9  indikerer middelstærk syre


                                              -Ks1 + √(Ks12 + 4•Ks1•cs)
                           pH = -log ( ---------------------------------)
                                                                2

                                                 

                            


Svar #5
08. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Skal jeg bruge den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#5

     det er ligemeget, om du benytter dig af metoden i #3 eller beregne pH direkte som i #4.

     andengradsligningen fra #3 er bare løst, og løsningen er derefter indsat i pH = -log[H3O+]


Svar #7
08. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Hvorfor er [H3O+] opløftet i to? :)


Svar #8
08. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

og hvilke værdier skal der indsættes i brøken?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

du bliver nødt til at læse om alt det her i din teoribog igen


Svar #10
08. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

VEd godt hvorfor den opløftes i 2.
Men jeg er bare usikker på hvilke værdier der skal indsættes..

Er det 0,100? dvs: x2/(0,100-x)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2013 af mathon

ks1 = 1,4·10-3


                                              -1,4·10-3 + √((1,4·10-3)2 + 4•(1,4·10-3)•0,100)
                           pH = -log ( ------------------------------------------------------------)
                                                                               2


Skriv et svar til: Diprot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.