Matematik

Kendetegn ved brøker som giver endelige decimaltal

09. oktober 2013 af Soerentp8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Jeg sidder med en opgave som lyder således:

Hvordan skal den løses? Det eneste jeg har fundet frem til er, at der er en sammenhæng i at når et tal, som ikke går op 3-tabellen divideres med et tal fra 3-tabellen, giver tallet et undeligt decimaltal. Fx. 16/6 = 2,666...

På forhånd tak

Med venlig hilsen

Søren Paulsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon


               Endelige decimalbrøkers nævner indeholder kun primfaktorerne 2 og 5

eks
                 1/20 = 1/(22•5) = 5/(22•52) = 5/(2•5)2 = 5/102 = 5/100 = 0,05


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af mathon

beroende på
                            (2n•5n) = 10n      n ∈ N


Svar #3
09. oktober 2013 af Soerentp8 (Slettet)

Jeg kan ud fra det, som du har skrevet godt regne mig frem til, at du har skrevet 0,05 på forskellige måder. Jeg er dog ikke helt sikker på, jeg forstår til bunds hvad du gør. Jeg har ikke den store iboende matematiker i mig, så er det muligt, at du kan uddybe så selv jeg forstår det? ;-)

Forresten kender jeg ikke tegnet ∈


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

∈ er element i.

http://www.formel.dk/symboler/maengdelaere_logik.htm


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2016 af Miksee (Slettet)

Hvad med 1/100 Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2016 af Miksee (Slettet)

#1


               Endelige decimalbrøkers nævner indeholder kun primfaktorerne 2 og 5

eks
                 1/20 = 1/(22•5) = 5/(22•52) = 5/(2•5)2 = 5/102 = 5/100 = 0,05

Hvad med 1/100?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. februar 2016 af mathon

#5
                    \frac{1}{100}=\frac{1}{2^2\cdot 5^2}=\frac{1}{(2\cdot 5)^2}=\frac{1}{10^2}=\left ( \frac{1}{10} \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2016 af Soeffi

#0


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2016 af Miksee (Slettet)

#7

#5
                    \frac{1}{100}=\frac{1}{2^2\cdot 5^2}=\frac{1}{(2\cdot 5)^2}=\frac{1}{10^2}=\left ( \frac{1}{10} \right )^2

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Kendetegn ved brøker som giver endelige decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.