Kemi

Syre i opløsning!

09. oktober 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig om det ser rigtigt ud det jeg har gjort her?

HCl er en stærk syrer som danner sur opløsninger når den opløses i vand.

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i opløsninge:

0,015 M HCl

pH= -logCs --> -log(0,015M) = 1,82

[H3O+] = 10-pH --> 10-1,82 = 0,015

[OH-] = 10-pOH --> 10-12,18 = 6,6*10-13

pOH = 14 - log(0,015) --> 14-1,82 = 12,18


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

    det ser rigtigt ud
    men husk at pH + pOH = pKv = 14 kun gælder ved 25 oC
 


Svar #2
09. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Der står bare ikke noget i opgaven om 25grader, skal jeg bare gå ud fra det eller er der en anden måde jeg skal beregne det på?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

     ja, hvis der ikke står noget, så går du bare ud fra, at det er ved 25 oC


Svar #4
10. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Og hvordan gør jeg så når det er en base og jeg skal finde det samme som ved syren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#5

     samme metode - så længe det er en stærk base


Svar #6
11. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Kunne se i min bog at der stpd jeg skulle bruge denne formel for at finde pOH for en base:

-log(x*CB)

men ved syren brugte jeg 14 -log(Cs)

Hvilken en skal jeg bruge til basen?


Svar #7
13. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

??


Skriv et svar til: Syre i opløsning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.