Kemi
Naturfag...Please
27. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey..Er der ikke nogle, som vil hjælpe med denne opgave, på forhånd tak...
En flaske indeholder 25 mL 2 M H2 SO4, som hældes i en tank med 1,5 m3 rent vand.
a) hvad er koncentrationen af H2SO4 i tanken???
b) Hvad er (H3O+) i tanken..???
c) Hvad er pH i tanken???
Håber virkelig at nogle vil hjælpe...
En flaske indeholder 25 mL 2 M H2 SO4, som hældes i en tank med 1,5 m3 rent vand.
a) hvad er koncentrationen af H2SO4 i tanken???
b) Hvad er (H3O+) i tanken..???
c) Hvad er pH i tanken???
Håber virkelig at nogle vil hjælpe...
Svar #1
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Hey
a) koncentrationen er nul da H2SO4 er del i ionerne 2H+ og SO4--
b) de 25 mL 2 M H2SO4 indeholder
2 * 2 mol/L * 0,025 L = 0,10 mol H+
(det er det samme som H30+), for at finde koncentrationen skal du dividere dette med rumfanget:
[H3O+] = 0,10mol / 1500 L = 6,67*10^-5 (som er svaret)
c) pH = - log ([H3O+]) =
- log(6,67*10^-5) = 4,18 (Som er svaret)
a) koncentrationen er nul da H2SO4 er del i ionerne 2H+ og SO4--
b) de 25 mL 2 M H2SO4 indeholder
2 * 2 mol/L * 0,025 L = 0,10 mol H+
(det er det samme som H30+), for at finde koncentrationen skal du dividere dette med rumfanget:
[H3O+] = 0,10mol / 1500 L = 6,67*10^-5 (som er svaret)
c) pH = - log ([H3O+]) =
- log(6,67*10^-5) = 4,18 (Som er svaret)
Skriv et svar til: Naturfag...Please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
