Kemi

Hjælpppp!!!!!!

09. oktober 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ethen kan fremstilles katalytisk af ethan ved følgende proces:

C2H6 (g)   ↔   C2H4 (g)  +  H2 (g)

Ved 900 K er ligevægtskonstanten 0,716 M.

C2H6 (g) ↔   C2H4(g)+H2(g)

Ved denne temperatur ledes 20 mol ethan ind i en beholder på 100 liter.

Hvor mange mol indeholder beholderen af hvert af de 3 stoffer ved ligevægt ?

Ethen kan omdannes til ethanol ved en additionsproces med vand.

Opskriv processen med strukturformler.

Hvor mange gram ethanol kan fremstilles ud fra 1000 liter ethen  ved 20ºC og 1 bar?

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

                 C2H6 (g)     <---->      C2H4 (g)     +     H2 (g)         
Start         1/5 M                         0 M                  0 M
Ligevægt  1/5 M - x                      x                      x

Ved ligevægt

                        [C2H4]• [H2]
              Kc =  ------------------         
                             [C2H6]

                                    x2             
             0,716 M = -------------
                               1/5 M - x    

for x > 0

             x = 0,16293 M

Ligevægtskoncentrationer

               [C2H6] = 1/5 M - x = 1/5 M - 0,16293 M = 0,03707 M

               [C2H4] = [H2] = x = 0,16293 M

Ligevægtsstofmængder

               n(C2H6) = (0,03707 M) • (100 L) = 3,7 mol

               n(C2H4) = n(H2) = (0,16293 M) • (100 L) = 16,30 mol      


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

dobbeltpost, sorry


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

Hvor mange gram ethanol kan fremstilles ud fra 1000 liter ethen ved 20 ºC og 1 bar?

idealgasligningen

     pV = nRT

     n = pV / RT = ((1 atm) • (1000 L)) / ((0,0820574587 L·atm·K-1·mol-1) • (293,15 K)) = 41,571 mol


Svar #5
09. oktober 2013 af Massou (Slettet)

Tusind tak :D 

Men hvor finder du 1/5 M  og ((0,0820574587 L·atm·K-1·mol-1) • (293,15 K))


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

startkoncentrationen af C2H6 må være stofmængden divideret med volumen

         ... R = 0,0820574587 L·atm·K-1·mol-1 er gaskonstanten, og 293,15 K er det samme som 20oC


Skriv et svar til: Hjælpppp!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.