Fysik

Hjælp mig med dette:

09. oktober 2013 af klklklklklkl (Slettet)

Hej venner,

Jeg er i gang med et spørgsmål, som jeg gerne skulle løse, men jeg kan ikke få det til at gå op i forbindelse med enheder..

Spørgmsålet siger:
 

Beregn herunder den absorberede dosisækvivalent for en person, der arbejder med 900 MBq 99mTc i ½ time og med en afstand på 40 cm

Svar:
Formlen:
H = QF* r (stof) * A/ r^2 * tid’

QF: Kvalitetsfaktor= 1 METER, da det er gammastråling
R(stof): Det er en konstant der findes vha. datablad. Den aflæses til er 0,023 mSv/time
A: det er aktiviteten: 900 MBq
r^2= Afstanden som er 40 cm
Tid: angivet til på 30 minutter


Talenne sættes ind i formlen således:
H= 1 meter * 0,023 mSv/time * 900MBq/40cm^2 * 0,5 time (Altså 30 minutter)

Jeg får dette svar, men jeg ved ikke hvad enheden skal være?:
0,006469

Nogen der kan hjælpe med enheden af svaret- Den skal give enheden Gy  (GRAY)  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det fik du jo svar på i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1392323

Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med det samme spørgsmål.


Skriv et svar til: Hjælp mig med dette:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.