Fysik

ENHED!!!!!! HJÆLP

09. oktober 2013 af klklklklklkl (Slettet)

Hej venner,

Jeg er i gang med et spørgsmål, som jeg gerne skulle løse, men jeg kan ikke få det til at gå op i forbindelse med enheder..

Spørgmsålet siger:
 

Beregn herunder den absorberede dosisækvivalent for en person, der arbejder med 900 MBq 99mTc i ½ time og med en afstand på 40 cm

Svar:
Formlen:
H = QF* r (stof) * A/ r^2 * tid’

QF: Kvalitetsfaktor= 1 METER, da det er gammastråling
R(stof): Det er en konstant der findes vha. datablad. Den aflæses til er 0,023 mSv/time
A: det er aktiviteten: 900 MBq
r^2= Afstanden som er 40 cm
Tid: angivet til på 30 minutter


Talenne sættes ind i formlen således:
H= 1 meter * 0,023 mSv/time * 900MBq/40cm^2 * 0,5 time (Altså 30 minutter)

Jeg får dette svar, men jeg ved ikke hvad enheden skal være?:
0,006469

Nogen der kan hjælpe med enheden af svaret- Den skal give enheden Gy  (GRAY)  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon

                [H] = (Sv•s-1) • s-1 • m-2 • s  = (J/kg)•s-1 / m2 = Gy/(m2·s)


Svar #2
09. oktober 2013 af klklklklklkl (Slettet)

Mathon:

Kan du fortælle mig hvordan udregningen skal være hvis man skulle skrive det korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af mathon


                H = 1 • (0,023·10-3 (J/kg)/(3600 s)) • (900·106s-1) / (0,40m)2 • (1800 s)  = 64687,5 Gy/(m2·s) =

                                                                                                                                  64,6875 kGy/(m2·s)


Svar #4
10. oktober 2013 af klklklklklkl (Slettet)

Kære Mathon, 

jeg takker for din hjælp, og ja, jeg kan godt se, hvordan du har løst opgaven, det giver bedre mening.

Det ovenstående spørgsmål var: 
Beregn herunder den absorberede dosisækvivalent for en person, der arbejder med 900 MBq 99mTc i ½ time og med en afstand på 40 cm..,,

dvs. at den beregnede absorberede dosisækvivalent for en person,er arbejder med 900 MBq 99mTc i ½ time og med en afstand på 40 cm er =  64,6875 kGy/(m2·s)


men hvis jeg skulle se på om tallet er for lidt eller for meget.. hvad jeg man så sige om det, hvis jeg sammenligner det med baggrundsstrålingen i Danmark som svarer til ca. 3 mGy..

Er det korrekt forstået at de 64,6875 kGy/(m2·s) er for MEGET dosisstråling i forhold til baggrundstrålingen  ? og at denne patient kunne være død af den stor stråling eller har jeg misforstået noget ?


Svar #5
10. oktober 2013 af klklklklklkl (Slettet)

Måske skulle jeg spørger på en anden måde.. hvad betyder denne absoberede dosisækvivalent for en person (64,6875 kGy/(m2·s)) ? er den skadelig? hvorfor, hvorfor ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2013 af hjfdhj (Slettet)

nogen der vil rette min tyskestil


Svar #7
12. oktober 2013 af klklklklklkl (Slettet)

Kan du svare mig på dette mathon ? :)


Skriv et svar til: ENHED!!!!!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.