Matematik

Optimeringsopgave

10. oktober 2013 af AndersKaspersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en park skal der anlægges en trekantet scene samt et publikumsområde. Sammen med scenen danner publikumsområdet et rektangel med sidelængderne 2x og y.

Publikumsopmrådet er på tresider afgrænset af et tegn. Den samlede længde af hegnet skal være 300 m.

a) Bestem y udtrykt ved x, og bestem arealet af publikumsområdet udtrykt ved x

Har fundet y udtrykt ved x til at være y = 150 - x
Har også fundet arealet af publikumsområdet udtrykt ved x til at være A = 300x - 3x2

Nu kommer det svære så:

b) Bestem det maksimale areal

Kunne godt bruge noget hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

b)

     sæt A '(x) = 0, isoler x og indsæt den fundne x-værdi i A(x) = 300x - 3x2
   

husk at lave fortegnsvariation omkring det fundne nulpunkt
for at se, om der er tale om maksimum eller minimum
 

  


Skriv et svar til: Optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.