Matematik

Andengradsligninger

10. oktober 2013 af Stoeve (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Jeg sidder og laver en opgave om lidt forskelligt, men da jeg støder på denne andengradsligning: x^2-19+2=2 bliver jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre ved den. Håber en venlig sjæl kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

         x2 - 19 + 2 = 2

saml x'erne på venstresiden og tallene på højresiden - tag derefter kvadratroden på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske menes der

x2 -19x +2 = 2 eller noget helt andet?


Svar #4
10. oktober 2013 af Stoeve (Slettet)

Ja det er x2-19x+2=2.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#4

find diskriminanten

   for d > 0: To reelle løsninger, der er givet ved:  x = (-b ± √d) / (2•a)

   for d = 0: En reel løsning, der er givet ved: x = (-b) / (2•a)

   for d < 0: Ingen reelle løsninger


Svar #6
10. oktober 2013 af Stoeve (Slettet)

Hvordan gør jeg det, da jeg ikke har forholdhvis meget at gå ud fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så reduceres ligningen jo til

x2 -19x = 0 ,

og det er let at faktorisere venstresiden, så man kan benytte nulreglen til at løse færdig,

x·(x - 19) = 0


Svar #8
10. oktober 2013 af Stoeve (Slettet)

Så diskriminanten er altså

D=192-4*0*0 eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er korrekt, men ligningen løses lettest ved at benytte nulreglen. Jeg har faktoriseret venstresiden for dig i #7. Det drejer sig nu blot om at aflæse rødderne.


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.