Matematik

løs ligning

10. oktober 2013 af snugglepuff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har lidt problemer med hvordan jeg kommer igang med at løse denne ligning.

3    

2-x   =1

okay, lidt svært at skrive op, men håber det er forståeligt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

3 / (2-x) = 1

Når en brøk er lig med 1, er tæller og nævner lige store. Gang ligningen med brøkens nævner og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af ajensen112 (Slettet)


Svar #3
10. oktober 2013 af snugglepuff (Slettet)

okay så jeg skal gange 3 med 2 eller har jeg forstået det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2013 af ajensen112 (Slettet)

hader personligt brøker så ville nok opløse brøken sådan

3=1*(2-x)

3=2-x

3-2=-x

1=-x

x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal gange med brøkens nævner, som er (2-x) , eller blot udnytte, at denne brøk er lig med 1, så tælleren er lig med nævneren. (Læs forklaringen i #1).


Svar #6
10. oktober 2013 af snugglepuff (Slettet)

ahr okay super, tror jeg har den nu. tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan osse bare skrive af fra #4,

Som lige syntes, at hun skulle lave dine lektier . . .

:-)


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.