Matematik

Hjælp til maple

10. oktober 2013 af cornpop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan se hvad jeg gør forkert, når jeg solver? (se vedhæftede billede) 

Jeg ved mit resultat skal give 44°. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du beder maple om at løse ligningen

H(20) = 18 + 69·e-0,0491t

med e som den ubekendte.

Man skal beregne H(20) ved at indsætte t = 20 i forskriften

H(t) = 18 + 69·e-0,0491·t , dvs

H(20) = 18 + 69·e-0,0491·20


Svar #2
10. oktober 2013 af cornpop (Slettet)

Er det ikke det jeg har gjort? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nej, du forsøger at bestemme grundtallet e for den naturlige eksponentialfunktion, når H(20) og t er kendt. Genlæs #1.


Svar #4
10. oktober 2013 af cornpop (Slettet)

Hmm. Det forstår jeg ikke. Hvordan skal jeg skrive det ind i maple, og hvad skal jeg skrive anderledes end jeg gør nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal ikke løse en ligning, men beregne en funktionsværdi. Jeg bruger ikke Maple, men måske noget i retning af

eval(H(t),t=20)

nu hvor du allerede har defineret funktionen.


Svar #6
10. oktober 2013 af cornpop (Slettet)

Tak for hjælpen Andersen11, men jeg skal bruge en der kan finde ud af maple. 

Har lavet denne slags opgaver en del gange før, så jeg forstår ikke hvorfor den ikke vil solve. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Har du overvejet blot at taste H(20) ? Eller evalf(H(20)) ?


Svar #8
10. oktober 2013 af cornpop (Slettet)

Ja, det har jeg prøvet, det får jeg heller ikke et resultat ud af. Det er en eller anden komando, som jeg misser her.. 


Svar #9
10. oktober 2013 af cornpop (Slettet)

Anyway, jeg har regnet det på lommeregneren i stedet..


Skriv et svar til: Hjælp til maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.