Matematik

andengradsligning

10. oktober 2013 af denise94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her og laver en aflevering til i morgen. 

har tre andengradsligninger, som jeg ikke forstår:

x^2 - 15 = 0

x^ - 15x = 0 

x^2 = 9x

nogle som kan forklare mig det? :-) 

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminant og benyt rodformlen.

De to sidste ligninger løses lettest ved at faktorisere og benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af peter lind

Den første flyt de 15 over på højre side af lighedstegnet

Den anden. Jeg går ud fra at der skal stå x2. Sæt x ud foran en parentes og brug 0 reglen

den tredje. Flyt de 9x over på venstre side. Dernst de samme som i den anden


Svar #3
10. oktober 2013 af denise94 (Slettet)

tak for svaret! og ja der skulle står x^2 :)

men hvad er nulreglen??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nulreglen siger, at et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af faktorerne i produktet er lig med nul.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af peter lind

Hvis et produkt af 2 eller flere faktorer er 0 er mindst en af faktorene 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2013 af mathon

                                faktor            faktor
              x2 - 15x =    x        •       (x-15)  =  0 
                                                               produkt

                           

                             faktor              faktor  
              x2 - 9x =     x        •       (x-9)  =  0
                                                             produkt


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.