Kemi

Kemi Important...

27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
HeY...

Er der ikke nogle der vil være en sveske og hjælpe mig med denne opgave...??¨

Beregn PH for følgende opløsninger:

a) o,15 M HCl

b)0,22 M H2S04

c) 0,20 M HNO3

Tusind tak for hjælpen...

Svar #1
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Jamen, den opgave er da ikke noget problem.

Først må du finde ud af om syren/basen er stærk, middelstærk eller svag. Den kan du slå op i din kemi- databog.

a) Da HCl er en stærk syre, skal du bruge formlen pH = -log c(HCl)
pH = -log 0,15 M = 0,82

b)H2SO4 er også en stærk syre, så du skal bruge den samme formlen som i a).
pH = -log 0,22 M = 0,66

c)HNO3 er også en stærk syre, så det er den samme formel igen.
pH = -log 0,20 M = 0,70


Svar #2
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Tusind tak for hjælpen...
Knus mie...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

Svovlsyre er jo egentligt et problem da det ikke er en monoprot syre - derfor giver den måde som Blubb giver kun en tilnærmet værdi af pH

Svar #4
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, det med svovlsyren er jo rigtigt. Men i 1.g må du altså godt bruge formlen pH = -log c(H30+) i dette tilfælde :)

Svar #5
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Er koncentrationen af H+ (H30+) ikke dobbelt så stor som koncentrationen af H2SO4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

nej

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

ikke alt omdannes til sulfat og oxonium - de fleste svovlholdige ioner er hydrogensulfationer

Skriv et svar til: Kemi Important...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.