Kemi

be/af-kræftelse

10. oktober 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet en kemi opgave, dog er jeg usikker på om min løsning og fremgangsmetode er rigtigt. (se vedhæftet dokument)

På forhånd tusind tak

Vedhæftet fil: km.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

 .. det er ikke korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

                      Ca(OH)2 (s)     <----->     Ca2+ (aq)     +    2 OH- (aq)

                               

stofmængden af calciumhydroxid

      n(Ca(OH)2) = (0,13 g) / (74,093 g/mol) = 0,00175 mol

Af reaktionsskemaet ses, at 1 mol Ca(OH)2 ækvivalerer 2 mol OH-  .. dvs.

     [OH- ] = 2•c(Ca(OH)2) = 2•((0,00175 mol) / (0,100 L)) = 0,035 M

Så kan pOH udregnes

     pOH = - log[OH- ] = - log(0,035) = 1,46

og til slut pH

25o C:     pH = pKv - pOH = 14 - pOH = 14 - 1,46 = 12,54


Skriv et svar til: be/af-kræftelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.