Matematik

isoler t

11. oktober 2013 af funked (Slettet) - Niveau: C-niveau

skal isolere t i følgende ligning:

3x+4=(2x+t)/t        tænker jeg vil gange t på begge sider

t(3x+4)=2x+t        går i stå her, jeg jo ikke trække t fra på begge sider, så min eneste mulighed er vel at:

t= (2x+t)/(3x+4)    men t er tydeligvis ikke isoleret, kan ikke se mig ud af hvad jeg skal gøre?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2013 af VeganAtheist (Slettet)

Du gør følgende:

3x+4=(2x+t)/t

Multiplikation på begge sider med t

t(3x+4)=2x+t

Subtrahere t på begge sider

t(3x+4)-t=2x

Faktorisere venstre side, så t kommer til at stå uden for en parentes.

t((3x+4)-1)=2x

Reduktion af parentesen

t(3x-3)=2x

Division på begge sider

t=2x/(3x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

3x+4 = (2x+t)/t = 1 + 2x/t , så

2x/t = 3x+3 = 3(x+1)

og dermed

t = 2x/(3(x+1))


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2013 af VeganAtheist (Slettet)

Nå ja.. forkert fortegn ved de to sidste..


Skriv et svar til: isoler t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.