Matematik
Det her er bar griner!
02. november 2005 af
Poler (Slettet)
Differentieret funktion:
F`(x)=5x^4+16x^3-24x^2
F`(x)=0:
5x^4+16x^3-24x^2=0
X=1,1 v. X=-4,3 (det 3. punkt er 0)
Fortegnslinie laves og fortegnene skal nu bestemmes:
F`(-5)=525
F`(-1)=-35
F`(1)=-3
F`(2)=112
Prøv at tegne funktionen på din lommeregner!
Se at de to første dele af funktionen ikke passer, den er nemlig -,+,-,+!
Derfor passer F`(-5)=525 og F`(-1)=-35 ikke.
Hvorfor??
F`(x)=5x^4+16x^3-24x^2
F`(x)=0:
5x^4+16x^3-24x^2=0
X=1,1 v. X=-4,3 (det 3. punkt er 0)
Fortegnslinie laves og fortegnene skal nu bestemmes:
F`(-5)=525
F`(-1)=-35
F`(1)=-3
F`(2)=112
Prøv at tegne funktionen på din lommeregner!
Se at de to første dele af funktionen ikke passer, den er nemlig -,+,-,+!
Derfor passer F`(-5)=525 og F`(-1)=-35 ikke.
Hvorfor??
Svar #2
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)
så skulle du se noget andet der er sjovere:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=138450
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=138450
Skriv et svar til: Det her er bar griner!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
