Matematik

Trigonometriske funtioner- Tegn følgende funktioner:

13. oktober 2013 af mkkl1986 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal tegne føglende funktioner med hjælp af enhedscirklen ind i grafen:

1)

sin(2θ)-1

2)

-2cos(θ+π/2)

3)

cos^2(θ)

3)

sin(θ)+cos(θ)

Nogen kan hjælpe? Jeg glemte hvordan man skal beregne dem. uden lommeregner.

I den første opgave skal man finde først sin(2θ derefter minus den med 1? eller skal jeg regne med -1 først? før jeg beregne den i enhedscirklen?

Tak på forhold Mikael


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

1)

Man har

sin(2θ) - 1 = 2·sin(θ)·cos(θ) - 1

2) 

-2·cos(θ+π/2) = -2·cos(-(-θ)+π/2) = -2·sin(-θ) = 2·sin(θ) .

Hvis (x,y) = (cos(θ) , sin(θ)) , er

sin(2θ) - 1 = 2xy - 1 ,

-2·cos(θ+π/2) = 2y , 

cos2(θ) = x2 , og

sin(θ)+cos(θ) = x+y .


Skriv et svar til: Trigonometriske funtioner- Tegn følgende funktioner:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.