Matematik

funktionsforskrift

14. oktober 2013 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hos Telmore kan man købe ”3 timers pakken”, hvor man får 3 timers taletid for 99kr. pr. måned. Hvis man bruger mere end den månedlige taletid, koster det 0,79kr. pr. minut. Man kan også vælge at købe ”Fri Tale pakken” for 249kr. pr. måned. Desuden findes der et ”Andet” abonnement, hvor det koster 144kr. at tale i 100min. og 234kr. at tale i 300min. om måneden.

Du skal lave funktionsforskrifter for de tre omtalte abonnementer, der beregner udgiften pr. måned afhængig af, hvor mange minutter man taler. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

os Telmore kan man købe ”3 timers pakken”, hvor man får 3 timers taletid for 99kr. pr. måned. Hvis man bruger mere end den månedlige taletid, koster det 0,79kr. pr. minut

1) y=0,79x+99kr


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den funktionsforskrift er forkert. Man skal jo først betale ekstra, når man overstiger de 3 timer. Hvis x er taletiden i minutter, og f(x) er den månedlige regning, har man

f(x) = 99 , for 0 ≤ x ≤ 180
f(x) = 99 + 0,79·(x-180) , for x > 180 .


Svar #3
15. oktober 2013 af mmmooo34 (Slettet)

men man skulle også finde funktionsforskrifter for de 2 andre abonnementer ikke kun den første


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kan du jo så gøre. Det er dog uklart, hvad det koster med "Andet" abonnement, hvis man ikke lige taler de to angivne antal minutter.


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.