Matematik
opg. 3.011 Hjælp!
02. november 2005 af
joks (Slettet)
Beregn den eksakte værdi af hvert af integralerne:
½pi
S x cos(x^2)dx
0
OG
½pi
S x^2 cos(x) dx
0
Nogen der kan hjælpe... Har fået matematik-kuller!... Kan simpelthen ikke hitte ud af den(dem)!!
½pi
S x cos(x^2)dx
0
OG
½pi
S x^2 cos(x) dx
0
Nogen der kan hjælpe... Har fået matematik-kuller!... Kan simpelthen ikke hitte ud af den(dem)!!
Svar #1
03. november 2005 af Duffy
S x cos(x^2)dx
brug substitutionen
t = x^2
dt/dx = 2x , dt = 2xdx , 1/2dt = xdx
så
S x cos(x^2)dx =
S cos(x^2) xdx =
S cos(t) 1/2dt =
1/2·S cos(t) dt =
1/2·sint + k
1/2·sin(x^2) + k
...
Den anden -> partiel integration.
Duffy
brug substitutionen
t = x^2
dt/dx = 2x , dt = 2xdx , 1/2dt = xdx
så
S x cos(x^2)dx =
S cos(x^2) xdx =
S cos(t) 1/2dt =
1/2·S cos(t) dt =
1/2·sint + k
1/2·sin(x^2) + k
...
Den anden -> partiel integration.
Duffy
Svar #2
03. november 2005 af joks (Slettet)
1/2·S cos(t) dt =
1/2·sint + k
1/2·sin(x^2) + k
Hmm... er man så bare færdig?
1/2·sint + k
1/2·sin(x^2) + k
Hmm... er man så bare færdig?
Svar #3
03. november 2005 af joks (Slettet)
1/2·S cos(t) dt =
1/2·sint + k
1/2·sin(x^2) + k
Hmm... er man så bare færdig?
1/2·sint + k
1/2·sin(x^2) + k
Hmm... er man så bare færdig?
Skriv et svar til: opg. 3.011 Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
