Matematik

Afstand fra punkt til linje

15. oktober 2013 af LogR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er en virkelig nem opgave, men jeg kan virkelig og da bare ikke få den til at passe. Jeg har fået oplyst en forskrift på en parabel x^2+6x+11 og har fundet toppunktet til (-3,2)

Nu får jeg så oplyst linjen x-5 og skal finde afstanden mellem x-5 og (-3,2)

Når jeg tegner det i hånden giver det 10, men når jeg bruger afstandsformlen bliver det kvadratrod 2... 

Formlen jeg har brugt er vedhæftet..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af Stats

y - x + 5 = 0

|ax1+by1+c| / (√(a2 + b2))

|ax1+by1+c| = -1·(-3) + 1·2 + 5 = 10

|ax1+by1+c| / (√(a2 + b2)) = 10 / (√((-1)2 + 12)) ≈ 7.07 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
15. oktober 2013 af LogR (Slettet)

Jeg synes bare ikke det giver mening, for det er en hjælpeløs opgave og derfor kan det da ikke være rigtigt at man skal vide hvad kvadratrod 2 giver. Når jeg tegner den i Nspire bliver afstanden 10. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af Stats

Hvis du ikke må bruge hjælpemidler, skriver du jo bare Dist(P,l) = 10 / √2

Du får ikke fejl i en opgave hvis du ikke skriver resultatet med decimaler.. Det bliver snarer et ukorrekt resultat.

Du skal også tænke på, at afstandsformlen finder den mindste afstand mellem punkt til linje.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
15. oktober 2013 af LogR (Slettet)

Men det er jo ikke afstanden.. Afstanden er 10, for det kan jeg se i Nspire. Derfor fatter jeg ikke hvorfor metoden ikke er gangbar i mit tilfælde.. Skal jeg bruge en anden formel?


Svar #5
15. oktober 2013 af LogR (Slettet)

Er det fordi det ikke behøver gå direkte ned men måske skal være vinkelret på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2013 af Stats

#4

Vi kan jo ikke se hvad du har lavet af fejl, i dit CAS. Matematikken kan derimod ikke lave fejl..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2013 af Stats

#5

Den skal stå vinkeltret på linjen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
15. oktober 2013 af LogR (Slettet)

Jamen så er det jo derfor! :-D Tak for hjælen ;-)


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.