Fysik

Cirkelbevægelse

15. oktober 2013 af lovemesexy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey guys! Sidder her og river siderne ud af bogen af frustration over at jeg ikke kan forstå det her.
Jeg har en opgave der involverer et objekt der kører rundt på et skrå plan. Hvis man skal regne hastigheden ud for objektet på et punkt på vejen rundt, hvad gør man så?
Hvis man kender hastigheden i bunden, kan man regne kinetisk energi ud. Så kan man se hvad den taber i potentiel energi til toppen via mgh=Epot...eller hvad? Det kommer ikke ud rigtigt. Så please help

Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af mathon

                            h = vbund2 / (2g)


Svar #2
15. oktober 2013 af lovemesexy (Slettet)

Prøv lige at forklar hvad du mener med det?
Man kan da ikke sige hvad højden af cirkelbevægelsen er udfra det der..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af mathon


                                           ΔEpottop = ΔEkinbund

                                          m • g • htop = (1/2) • m • vbund2            som divideret med m på begge sider
giver
                                          g • htop = (1/2) • vbund2

                                          htop = vbund2 / (2g)
 


Svar #4
15. oktober 2013 af lovemesexy (Slettet)

Den potentielle energi i toppen er ikke nødvendigvis lig med den kinetiske energi i bunden. Men summen af både potentiel OG kinetisk i toppen må være den samme som den kinetiske i bunden, hvor al den energi der er potentiale for, er kinetisk..eh?

Du mener Epottop+Ekintop = Ekinbund= al den energi der er


Skriv et svar til: Cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.