Kemi

hjælp til kemi

15. oktober 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kulsyre, H2CO3, har styrkekonstanten Ks = 4,17×10-7 M.

1. Beregn pKs(H2CO3) = 

                    K[s] = 4, 17 * 10-7 M


pK[s]=-log( K[s])/(M)

pK[s]=-log( 4,17/10-7 = -7.62

2. Beregn Kb(HCO3-) = 

                        K[s] K[b] = K[v]

(4,17*10-7)*Kb = (1,0*10-14) =

K= (1,0*10-14) / (4,17*10-7) = 2,40*10-8

3.pKb(HCO3-) kan beregnes på to måder. Vis begge måder

     1. metode:       

pK[B]=-log( K[s])/(M)

-log (2,40)/(10-8))= -8.40

men jeg kan ikke find ud af den anden måde?

kan i være sød og se om det er rigtigt jeg har regnet ud eller ej, og hvordan er den anden måde ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af mathon

1.
     …
           pKs = -log(3,010-7) = 6,52


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2013 af mathon

2.
          Kb = (10-14 M2) / Ks = (10-14 M2) / (3,0·10-7 M) = 3,3·10-8 M
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af mathon

3.
          pKb = -log(Kb) = -log(3,3·10-8) = 7,48

          pKb = 14 - pKs = 14 - 6,52 = 7,48


Svar #4
16. oktober 2013 af sarah199 (Slettet)

til 1. hvor fra har du fået 3,0 ?


Skriv et svar til: hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.