Matematik

HJÆLP TIL HJEMMEREGNING

15. oktober 2013 af Pernille321 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En enkeltbillet koster 137 kr.
Lena køber et 10-turskort. Det koster 1153 kr.


Hvis hun bruger enkeltbillettter, efter hvor mange togture er 10-turskortet, så billigere? ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor mange gange du kan trække 137 kr fra 1153 kr. Det kaldes en divisionsopgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

137kr*10=1370kr

1153kr

1370kr-1153kr=217kr


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

1153/137 = 8,42

Over 8 ture er kortet altså billigere

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2013 af TheScientist2244 (Slettet)

#2 der kan du også finde en anden måde at finde forskellen mellem de to beløber. 

Vi har en difference på 217kr. og det kan vi formulere lidt mere, da: 

217/10 billeter = 21,7 ≈ 22 kr. pr billet

Der kan du sige at enkeltbillet koster 22 kr. mere end en turskort.

#1 Det er også meget præcist !


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

#4

efter hvor mange togture er 10-turskortet, så billigere? ...

var spørgsmålet -

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, men det giver jo ikke umiddelbart svaret på opgavens spørgsmål. Dertil kræves divisionen i #3 udført.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL HJEMMEREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.