Kemi

Saltsyrens koncentration!

16. oktober 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle mig om jeg har beregnet konc af HCl rigtig?

10,0 mL HCl titreres med 0,10 M NaOH ved en potentiometrisk titrering.
Dette gav følgende sammenhørende værdier af pH og V(NaOH):

V(NaOH)/mL : 1,0  3,0   5,0  7,0  7,5  7,90  7,95 8,05  8,10  8,50  9,0  10,0

pH                  1,2  1,4   1,7  2,2  2,5   3,3   3,6   10,4 10,7   11,4 11,7  12,0

Jeg har tegnet i titreringskurve og fundet ækvivalenspunktet til 7 pH.

Beregn saltsyrens koncentration.

n(NaOH)=c*V --> 0,10M*0,010L = 0,001mol

Da n(NaOH)=n(HCl) får vi:

c(HCL)= n(HCl)/V(HCl) --> 0,001mol/0,10L = 0,01M


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af Skovlun (Slettet)

Din sidste udregning skulle vidst være: 

c(HCL)= n(HCl)/V(HCl) --> 0,001mol/0,010L = 0,1M


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2013 af 012343210

Hvis du kigger på dine tal kan du se at din væske du tirerer på er neutral når du har tilsat ~8ml NaOH. Dvs. at eftersom HCl og NaOH reagere 1:1 så er stofmængden der 1:1 da væsken ikke er sur eller basisk.

C=n/V

n(NaOH)=0,10M*0,008L=0,0008mol

C(HCl)=0,0008mol/0,01L=0,08M

De tal du selv skriver kan jeg ikke forstå - ækvivalenspunktet pH=7 er noget fra 10ml - jeg syntes det ligner 8 ml og du skriver i din HCl udregning at du har 100ml fra start og i teksten skriver du 10ml:/ 


Svar #3
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Jeg roder bare vist rundt i mine tal, der skulle selvfølgelig stå 10 mL :)

Så ækvivalent punktet hvor ligger det så?


Svar #4
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Tror jeg har fundet mit ækvivalent punkt til pH=4 :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2013 af 012343210

Har du husket at have pH på y-aksen og ml på x-aksen?


Svar #6
16. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Jep, det har jeg gjort :) Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Saltsyrens koncentration!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.