Kemi

keeemi

16. oktober 2013 af caroline1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HCl og HNO3 er to stærke syrer som danner sure opløsninger når de opløses i vand.

NaOH og Ba(OH)2 er to ionforbindelser som dissocierer i vand til positive metalioner og hydroxidioner som er en stærk base. Der dannes derfor basiske opløsninger.

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende opløsninger:

1. 0,015 M HCl

pH=-log(0,015) = 1,82

pOH=-14-(-log(0,015))   = 12,12

2. 0,001 M Ba(OH)2

       pH = -log([ H3O+ ]) = -log(5·10-12) = 11,30

        pOH = -log([ OH- ]) = -log(2,0·10-3) = 2,70

3. 0,0002 M HNO3  

?

4. 0,037 M NaOH

?

vil i være sød og tjek om det to første er rigtige og kan nogen hjælp mig med at løs 3 og 4???


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af mathon

1. 0,015 M HCl

                  pH = -log(0,015) = 1,82

                  pOH = 14 - pH = 14 - 1,82   = 12,18

2. 0,001 M Ba(OH)2

                  pOH = -log([OH- ]) = -log(2•[Ba(OH)2]) =  -log(2,0·10-3) = 2,70

                  pH = 14 - pH = 14 - 2,70 = 11,30


Svar #2
16. oktober 2013 af caroline1991 (Slettet)

kan i være sød og hjælp mig med 3 og 4??


Skriv et svar til: keeemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.