Kemi

Kvantetal

16. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Kan I hjælpe med, at afgøre om følgende kvantetalsæt er  tilladt  for H-atomet :

     n = 1, l = 0, ml = 2  

Det kan ikke lade sig gøre vel ? pga. ml 

Der samme gælde:

     n = 8, l = 7, ml = -6  

(pga.  magnetiske kvantetal  ml)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af peter lind

Den første er rigtig; men der er intet i vejen for at ml=-6 Der gælder -l≤ml≤l


Svar #2
16. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Ahh hvad med:

    n = 2, l = 1, ml = -1    
 tilladt 
    n = 1, l = 1, ml = 0   
 ikke tilladt  pga.  orbitalkvantetalet  l)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at der skal gælde: n , l, ml heltallige, med

n ≥ 1

0 ≤ l ≤ n-1

-l ≤ ml ≤ l


Svar #4
16. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Jamen så har jeg ret ikke ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det er jo klart. Jeg gav dig reglerne i #3, så du selv skulle kunne være i stand til at afgøre det.


Svar #6
17. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: Kvantetal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.