Kemi

PUFFERLIGNING

17. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa :)

Jeg har set tidligere tråde angående de spm jeg skal til at stille, men der bliver anvendt forskellige pH-formler for at bestemme dem. Derfor vil jeg gerne have hjælp til hvordan de løses vha. pufferligningen fx.

Opgave 1:

For hydrogensulfat, HSO4, er syrekonstanten Ka=1,02*10^(-2).
    Beregn herudfra pH i en 0,050 M opløsning af NaHSO_4.  

Jeg har prøvet at skrive syreligevægten op, og isoleret koncentrationerne såder fås at H3Oog SO4-  til 0,018M, og udregner pKs til 1.99. Jeg ved bare ikke hvordan det skal skrives ind:

pH= pks - log (base/sye)?

Opgave 2:

100 mL af en 0,100 M opløsning af NH3 Kb=1,8*10-5 titreres med 0,200 M HNO3.

Beregn pH af opløsningen efter tilsætning af følgende mængder syre: 

50,0 mL                                      '

100,0 mL                                                

Håber I kan hjælpe :)

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af mathon

En 0,050 M opløsning af NaHSO4 er ikke en puffer, hvorfor det ikke har mening at benytte pufferligningen.


Svar #2
17. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Ah okay...  Så den ENESTE formel jeg kan bruge er pH=-log (H3O+)?

Hvad med de opgave 2? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2013 af mathon

          HSO4- er en middelstærk syre.   pKs = 1,92      Ks = 1,20·10-2 M

hvorfor
                                       -Ks+√(Ks2+4•Ks•cs)
                      pH = -log(--------------------------)
                                                 2


Svar #4
17. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Okay, tak !  Skal den pH formel anvendes eller kan jeg bruge pH=-log (H3O+)?

hvad med opgave 2 :)? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2013 af mathon

#4
            Genlæs #3.


Svar #6
17. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Okay så :)

KAn du hjælpe med opgave 2 ?


Svar #7
17. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan det skal beregnes med 50 mL og 100 mL :)


Svar #8
17. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe pls? 

Fandt ud af 100 mL men ikke 50 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2013 af kuerten15

#8

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1254835


Skriv et svar til: PUFFERLIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.