Matematik

salgsprisen er

17. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

indkøbspris = 660kr.

fortjeneste = 55%

find slagsprisen

====

660*100/55=1200kr. slagspris

-tak  :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af mathon

salgsprisen er
                              (660 kr) • 1,55 = 1023 kr


Svar #2
17. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

det forstår jeg ikke ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Ikke helt.. 
Din fortjeneste beregner du således  => 660/100 * 55 = 363 kr.

Det samlet beløb bliver altså 660 + 363 = 1023 kr.

En lettere måde at beregne det samlet beløb på er ved at gange 660 med 1,55.  => 660 *1,55 = 1023 kr :)
 

1.55 er komma tal som lægger 55% til beløbet du ganger med.
1.75 => lægger 75%
0.75 => tager 75% af bløbet. 


Svar #4
17. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

hmm hvad med 

Indkøbspris = 248kr. 

tab = 25%

find slagsprisen: 248*1,25=310-248=62kr?

-tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Nej.. som skrevet ved svar #3
hvis du f.eks. ønsker at beregne beløbet efter der blevet taget/tabt 75%, så tager du bare beløbet 660kr. og ganger det med 0,75 => 660 * 0,75 = 495%.. 

Det samme princip med de 25% tab, resultatet skulle gerne blive 165kr. 


Svar #6
17. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

hmm jeg kan ikke rigtig få det til 165kr ... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

hvad får du da, og hvad gør du?


Svar #8
17. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

0,25*248=62

(248-62=186KR.)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Ohh.. ja. du har fuldstændig ret.. Troede det var den forrige opgave. 

Men jo du har ret samlet beløb fratrukket 25% er 186kr. 
1/4 = 25% = 0,25 af 248 er 62, fratrukket giver 186 kr. 
 


Svar #10
17. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

ah ok xD tak for hjælpen


Skriv et svar til: salgsprisen er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.