Kemi

Beregne pH i følgende opløsning

19. oktober 2013 af mary94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle jer derude :) 

Kan nogen hjælpe med følgende opgave: 

Ved 25 C blandes 10.00 mL 0.100M NH4Cl med 10.00mL 0.100M NH3 
Beregn pH i denne opløsning. 

Hvad skal jeg gøre ? :) 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af mathon

             n(NH4+) = n(NH3) = (0,010 L) • (0,100 mol/L) = 0,001 mol

             [NH4+] = [NH3]  = (0,001 mol) / (0,020 L) = 0,05 M

NH4+ / NH3 er et korresponderende svagt syre-base-par i en opløsning,
som udgør en puffer, hvis pH-ligning
                   giver                                      
                                       pH = pKs + log(nb/ns)

                                       pH = 9,25 + log((0,05 M) / (0,05 M)) = 9,25


 



 


Skriv et svar til: Beregne pH i følgende opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.