Matematik
vektor
03. november 2005 af
vegas (Slettet)
I et retvinklet koordinatsystem er der givet en vektor v(2over1) og et punkt P (4,-2)
Idet t er et reelt tal skal man beregne koordinaterne til punkterneA,B ogC når : vektor PA = -vektor v og Vektor PB= 2* tværvektoren til vektor v og PC = t* vektor v
Jeg har regnet følgende : Vektor PA= -2over-2 og Vektor PB = -2over4 og den sidste ved jeg ikke men måske ( t*2overt)??
Punkterne har jeg tegnet til at blive A(2,-3) og B ( 2,2) Er det rigtigt? Eller kan man beregne det uden at tegne og i så fald hvordan ?
Så skal man beregnde vinklen mellem vektorerne AB og AP. Den har jeg så fået til: 116,57
Det sidste spørgsmå : Bestem t således at punkterne A,B og C er vinkelspidser i en retvinklet trekant, hvor vinkel B er den rette vinkel...
Hvordan gør man det? Kan nogen hjælpe please :-))
Idet t er et reelt tal skal man beregne koordinaterne til punkterneA,B ogC når : vektor PA = -vektor v og Vektor PB= 2* tværvektoren til vektor v og PC = t* vektor v
Jeg har regnet følgende : Vektor PA= -2over-2 og Vektor PB = -2over4 og den sidste ved jeg ikke men måske ( t*2overt)??
Punkterne har jeg tegnet til at blive A(2,-3) og B ( 2,2) Er det rigtigt? Eller kan man beregne det uden at tegne og i så fald hvordan ?
Så skal man beregnde vinklen mellem vektorerne AB og AP. Den har jeg så fået til: 116,57
Det sidste spørgsmå : Bestem t således at punkterne A,B og C er vinkelspidser i en retvinklet trekant, hvor vinkel B er den rette vinkel...
Hvordan gør man det? Kan nogen hjælpe please :-))
Svar #1
03. november 2005 af ET (Slettet)
Første råd - tegn altid en tegning, når man har at gøre med vektorer.
alle store bogstaver betegner vektorer.
OA=OP+PA=OP-V=(4 -2)-(2 1)=(2 -3)
A=(2,-3)
På samme måde kan kan B bestemmes.
den vinkel du får er ikke helt rigtig, tjek med din tegning!!
bestemmelse af koordinatsættet til C:
OC=OP+PC=(4 -2)+t*(2 1)=(4+2t -2+t)
ved vinkelrethed gælder det, at BC*BA=0
alle store bogstaver betegner vektorer.
OA=OP+PA=OP-V=(4 -2)-(2 1)=(2 -3)
A=(2,-3)
På samme måde kan kan B bestemmes.
den vinkel du får er ikke helt rigtig, tjek med din tegning!!
bestemmelse af koordinatsættet til C:
OC=OP+PC=(4 -2)+t*(2 1)=(4+2t -2+t)
ved vinkelrethed gælder det, at BC*BA=0
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
