Matematik

Logaritmefunktioner: in(t)(3-in(t))=0

20. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Er der nogle der kan hjælpe mig med, at løse følgende logaritme ligning?

in(t)(3-in(t))=0
 

På forhånd tak!
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Logaritmefunktionen kaldes ln(t) (med lille L).

Benyt nulreglen til at spalte ligningen i to ligninger, der så løses hver for sig.


Svar #2
20. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet)

Så næste skridt er:

In(t) = 0 og 3-in(t) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja!

Husk, det hedder 3 - ln(t)

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Løs de to ligninger hver for sig. og husk nu, at funktionen hedder ln(t), ikke in(t) (den skrives "el en").


Svar #5
20. oktober 2013 af Karolinenis (Slettet)

Mange tak! Skal jeg nok huske fremover!


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner: in(t)(3-in(t))=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.