Matematik

Brøker.

20. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af exatb

Det tal som de forskellige nævnere skal ganges med for at få tolv, skal der også ganges med i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af mathon

…forlænge brøkerne til tolvtedele


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon


                    1/3 + 1/3 + 1/12  =  2/3 + 1/12  =  4•2/4•3 + 1/12  =  8/12 + 1/12  =  9/12  =  9:3/12:3  =  3/4


Svar #4
20. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Så 4, 2 og 1 skal der stå foroven supinum? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af exatb

Ja

1*4 /3*4  +  2*2 / 6*2  +  1/12  


Svar #6
20. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Så giver det? 

Det er lidt forvirrende.


Svar #7
20. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Skal de + sammen el?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2013 af exatb

Ja nu har de fællesnævner

4/12 + 4/12 + 1/12

Så lægger man tællerne sammen og bevarer nævneren

(4 + 4 + 1)/12   = 9/12


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der skal parentes omkring nævnerne, når der er mere end eet led eller een faktor i en nævner.

1·4/(3·4) + 2·2/(6·2) + 1/12 = 4/12 + 4/12 + 1/12 = ...


Skriv et svar til: Brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.